Ivösjön


Ivösjöns Fiskevårdsförening

 

Lite fakta:
Ivösjön är Skånes största sjö (yta 54,2 km²) med ett största djup på 50 meter. Ivösjön lär för övrigt vara en av Sveriges artrikaste sjöar vad gäller fiskbeståndet.

Fiskarter som förekommer i Ivösjön: abborre, bergsimpa, björkna, braxen, bäckröding, flodnejonöga, lax (gullspång), gädda, gärs, gös, id, kanadaröding, karp, lake, löja, mört, nissöga, nors, regnbåge, ruda, sarv, siklöja, storspigg, sutare, ål, öring.

Fisket:
Jag har fiskat en del i Ivösjön och tagit en del abborre men huvudsakligen låter jag mig gå på vänners fiskeerfarenheter som både har fiskat mer och oftare samt tagit mycket mer fisk än jag. Sjön är stor så man behöver nästan lite konkreta tips för att lätt hitta den. En bekant som fiskat mycket abborre i sjön har tagit "mängder" på bl.a. pimpelfiske, såväl sommar som vinter. Abborrmete med levande agn har också givit denne man många abborrar och grova sådana.

Vidare finns goda bestånd av såväl grov gädda som gös. De vänner som jag refererar till har huvudsakligen tagit dessa på trolling med riggar.

Sjön är pampig och vacker liksom själva Ivö som helt klart är värt ett besök. För den som inte har egen båt så går det bilfärja ut till ön.
 

 

Tillbaka till sjöarna & åarna i Nö Skåne