LINKORG
 
 
Denna linkorg tog mig en knapp timme att tillverka och priset understiger en 50-lapp. Jag tog en 25-litersdunk, skar av denna 18 cm i bakkant och 14 cm i framkant, och skar ut infästningshålen för bältet med en fräsborr. Bältet, av 30mm svart polyesterband + plastlås/bandspänne hade jag tidigare inhandlat hos Slöjd-detaljer. När jag hade fasat av kanterna med lite sandpapper så märkte jag ut var, i detta fallet, de 9 st ”bottenpinnarna” skulle sitta och borrade därefter ett 3mm hål i varje markering.
 
 

Varför borrade jag hål då? Jo, eftersom jag använde smältlimstavar, som jag dessutom kapat på mitten, och värmde dit dem genom att värma var och en i kanten med en blåslampa så bet också limmet bättre när limmet trängde ner i det borrade hålet och även kom ut lite grann på undersidan. Så snart limmet trängde ut på undersidan så fuktade jag fingret och tryckte till som en liten extra ”säkring”. Jag kan dock meddela att det nog inte behövs då smältlimspinnarna sitter kanonbra ändå.

Detta är bara en variant av vad man kan göra. Vill man, så kan man slopa 3 av kanterna helt och hållet och byta ut limstavarna mot buntband som man trär i underifrån genom små hål och fäster med en limklick och vips så har en s.k. "Flexi-Stripper"

Lycka till // Jonne

Tillbaka till hjemmelavet
 

Copyright © 2006 Jonas Nilsson
All rights reserved

Du får gärna använda saker från sidan OM du frågar mig först